PH-selskabet

 

 

PH-selskabet, dans
Foto: Nicolai Perjesi

 

Med Poul Henningsens vidunderlige viser inviterer PH-selskabet sit publikum ind i den kritiske revys sangunivers.

Trioen fremfører PH’s tekster og musik i et swingende, folkeligt og eftertænksomt univers på fløjter, klaver, kontrabas og sang.

PH-selskabet består af Louise B. Vase (klaver og sang), Kirstine Lindemann (fløjter) og Anna Landvad (kontrabas). Ud over PH-viserne fortolker trioen anden musik fra tiden omkring anden verdenskrig.

Med baggrund i klassisk musik og folkemusik har trioens medlemmer uddannet sig fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense, Sibelius Akademiet i Helsinki, Conservatorium van Amsterdam og Musikhögskolan ved Göteborgs Universitet.

PH-selskabet har blandt andet optrådt i Det svenske Litteraturselskab, Helsinki, Hans Tausens Kirke, København, og i ’Musik i Hanherred’, Nordjylland.

 

Lyt til et uddrag af PH-selskabets musik her : (Sangen hedder “Byens lys”, med tekst af PH og melodi af Bernhard Christensen):

 

Koncertomtaler om PH-selskabet

– Miraklet i Helsinki var, at vi fik meget mere. Vi var til seminar i Svenska Litteratursällskapet om Poul Henningsen og Alvar Aalto som nordiske arkitekter, og frem på scenen trådte tre danske piger fra byens musikkonservatorium og spillede PHsange til Kai Normann Andersens melodier, så taget i Riddergatan lettede. Anna Landvad og Kirstine Lindemann på fløjte og bas – og Louise Bisgaard Vase på klaver med sang til, så virtuost som en Norah Jones eller en Diana Krall i svøb. PH ville have frydet sig over, hvordan hans ord gik igennem – 72 år efter at Liva Weel sang dem på Riddersalen og i Dagmar-revyen.

Prof. Emeritus, Hans Hertel, fra artiklen, ‘Mirakler i Helsinki’, Politiken d. 2. Februar 2013

 
En eftermiddag med PH-selskabet, P1210085
Huskoncert i Sorgenfri Foto: Anne Pade

 

”PH Selskabet viste stor indlevelse og spændvidde ved først, med stærk intuition og stort mod i arrangementerne, at stå for musikken ved en aftenjazz-gudstjeneste. Dernæst nød vi godt af deres eget repertoire af Poul Henningsens viser ved en times efterfølgende koncert.

Jeg havde advaret PH Selskabet om at folk her kan være meget snakkesalige, så det ikke var sikkert der ville være ro. Men det viste sig at man blev så opslugt af sangene, der blev så rørende og medrivende leveret, at alle nød koncerten i varm koncentration”

Louise Britze Kijne, sognepræst  i Sundkirken, Amager

 

PH i Filips Kirke

 

“En flot flot og forrygende aften. En oplevelse med PH selvskabet der udover deres store musikalske indsigt også indfriede publikums store forventninger med musik, sang og folkelige anekdoter – en aften der aldrig burde ende.”

Henrik Bjørnum,  organist i Jakobskirken Roskilde

 

– PH-selskabets koncert i Kristkirken søndag den 9. Oktober var en oplevelse. Den elegante og raffinerede præsentation og udførelse af P.H.s viser i smukt balanceret  klang mellem sang, klaver og fløjter skabte forventninger fra vise til vise. De blev indfriet.

Kai-Ole Bøggild, organist i Kristkirken, 9.10 2016, København V