Nordisk folkemusik

 

Under genren “nordisk folkemusik” tilbyder VaseMusik koncerter med Nordstemmer, en duo med to smukke kvindestemmer, samt med Det nordiske hjørne, som er Louise Vase, solo.  Herunder kommer en præsentation af mulighederne:

Nordstemmer er en dansk/færøsk sangduo, der synger skandinavisk musik for to stemmer. Der synges synges a capella med udgangspunkt i det skandinaviske tonesprog. Sangene er nordiske melodier, som tolkes personligt og improvisatorisk, med respekt for den folkemusikalske tradition. Nordstemmer synger på dansk, norsk, svensk og færøsk, og skriver også egne tekster og melodier i den nordiske musiktradition.  Musikken egner sig særligt til kirkerum og intime scener, og udføres med stor varme og masser af gode fortællinger om musikkens ophav og eksistentielle betydning.

Sangerne i Nordstemmer er:

Katrina Petersen:  Uddannet fra det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 2005. Synger i Vokalselskabet Glas, som har udgivet 2 CD’er (www.vokalselskabetglas.dk) og udgav i 2009 sin egen CD “Colourless day”. Kor- og sanglærer på Gentofte Musikskole, freelancesanger samt korleder af det bulgarske kor “Usmifka”.

Louise Vase:  Uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Göteborgs Musikhögskola i 2012. Udgav i 2013 CD’en “Vilda Vinde”. Freelancemusiker (pianist, sanger og komponist), samt underviser og foredragsholder. Stifter af VaseMusik.

 

Lyt til Nordstemmer herunder :

 

 

 

 

Katrina og Louise 3
Nordstemmer (foto: Jesper Andersen)

 

Det nordiske hjørne er en solokoncert, hvor der synges og spilles nordiske sange på klaver og melodika. Koncerten kan varieres med historier om sangenes oprindelse, betydning og kultur (se under “foredrag, skandinavisk folkemusik“). Primært banker Louises hjerte for det svenske repertoire fra f.eks. Dalarna og Gotland, men hun bevæger sig også ind i den danske folkesjæl med personlige tolkninger af mere eller mindre kendte viser fra middelalderen og op gennem 1700-tallet.

Det nordiske hjørne er velgnet som musikalsk indslag, hvis I skal holde en historisk foredragsaften, en fortælleaften, en fernisering eller et akustisk koncertarrangement.

 

Lyt til et musikalsk eksempel med Det nordiske hjørne (den berømte middelalderballade, Drømte mig en drøm i nat – livindspilning):

 

 

71473_699281990103796_1422413142_n
Louise Vase, Det nordiske hjørne